6de start to run
gepubliceerd op 19/02/2018 door SamenSylvie Bruyninckx kandidaat voor Samen
gepubliceerd op 06/02/2018 door Samen


 

De partij Samen is trots Sylvie Bruyninckx als nieuwe kandidate voor de gemeenteraadsverkiezingen te mogen aankondigen.

Sylvie woont in Sint-Laureins, maar heeft haar roots in Bentille. Sylvie is al altijd sociaal actief geweest. Ze was jarenlang in de leiding van de KLJ te Bentille en was ook hoofdleidster. De KLJ is haar altijd nauw aan het hart blijven liggen. Zo was ze ook mede-organisator van een aantal reünie-samenkomsten van oud-leden van de KLJ. En toen haar drie kinderen naar Bentille naar school gingen was de stap ook snel gezet naar de ouderraad.

Sylvie baat samen met haar echtgenoot, Steven De Schepper, een tuinaannemersbedrijf uit (waar ze onder meer de boekhouding doet).

Kortom, Sylvie is iemand die van aanpakken weet en die zich actief wil inzetten voor onze gemeente. Of zoals ze zelf zegt : “Andere mensen helpen is wat ik graag doe.”


Nieuw Logo voor het Lokaal Overleg Kinderopvang
gepubliceerd op 31/01/2018 door Samen


Het Lokaal Overleg Kinderopvang heeft een gloednieuw logo laten ontwerpen, dat we graag voorstellen!

Na een bevraging in de Vijfklank werden 4 ontwerpjes ingediend en daaruit heeft de algemene vergadering van het lokaal overleg kinderopvang het beste logo gekozen. Ellen Van Basselaere won het winnend ontwerp. Zij kreeg als bedanking een Sente(n)bon van 100 euro en een  bloemetje cadeau. De andere ingediende ontwerpen ontvingen als bedanking een Sente(n)bon van 10 euro.

Dit logo zal vanaf dan verschijnen op alle flyers en affiches van vormingsmomenten en uitnodigingen van algemene vergaderingen van het Lokaal Overleg Kinderopvang.


Jan Roets, nieuwe kandidaat voor Samen
gepubliceerd op 30/01/2018 door Samen


 

Na ruim dertig jaar gemeenteraad zal Eddy Roets afscheid nemen van de gemeentepolitiek en zal zijn broer Jan deelnemen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen.

 

 


Economische raad in Sint-Laureins gaat van start!
gepubliceerd op 30/01/2018 door Samen


De Sentse Economische Raad, afgekort SENTER, werd goedgekeurd in de gemeenteraad van januari. Het is een adviesraad waar de afgevaardigden zich kunnen uitspreken over alle aspecten van het gemeentelijk beleid inzake lokale economie.

De leden (zie meer) van deze economische adviesraad kunnen optreden als aanspreekpunt voor de ondernemers. Hierdoor kan een snelle doorstroming gebeuren van de specifieke noden van de ondernemers naar het gemeentebestuur.

De economische raad is eveneens een geschikt forum om advies te verlenen bij het uitstippelen van het economisch beleid.


Kinderparlement Regenboogschool houdt raad op gemeentehuis
gepubliceerd op 26/01/2018 door Samen


Het kinderparlement van de Regenboogschool houdt 3 maandelijks een raad op het gemeentehuis. Op de agenda bespreken ze hun noden en bemerkingen over de goede werking en het patrimonium van de school. Het college van burgemeester en schepenen tracht zoveel mogelijk aan deze noden te voldoen. De inspraak van de leerlingen is belangrijk in het beleid van de school.

 


Schepen Hugo Coene stopt op het einde van deze legislatuur
gepubliceerd op 23/01/2018 door Samen


 

Schepen Hugo Coene zal zich geen kandidaat meer stellen bij de gemeenteraadsverkiezingen 2018.


 
   KANDIDATEN 2012:

Claudine Bonamie

   AGENDA:

    February 2018    
madiwodo vrzazo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    


   ARCHIEF SAMENBLAD: